• ma. jul 15th, 2024

Top 10 opticiens van het Noorden

DoorAdmin

mrt 16, 2023

Heel veel mensen komen in hun leven wel eens bij een opticien. Voor veel dingen die met ogen hebben te maken kun je terecht bij een opticien. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je vakkundig en goed wordt geholpen. Hieronder een lijst van de top 10 opticiens van het Noorden.

Bekende opticiens in het noorden van Nederland

1. Pearle
Pearle is een bekende keten en heeft meerdere vestigingen in het noorden van Nederland.

2. Specsavers
Specsavers is ook een bekende opticien met ook meerdere vestigingen in het Noorden van Nederland.

3. Eye Wish Opticiens
Eye Wish Opticiens is ook erg bekend in het noorden van Nederland en eigenlijk in het hele land.

4. Hans Anders
Ook Hans Anders heeft meerdere filialen in noord Nederland en is bekend in het hele land.

5. Briljant Optiek
Briljant Optiek is een onafhankelijke opticien met twee vestigingen. Namelijk in Drachten en in Leeuwarden.

6. Optiek Nu
Optiek Nu is ook een onafhankelijke opticien met vestigingen in Groningen, Assen en Drachten.

7. Kijk op Ogen
Kijk op Ogen heeft drie vestigingen in Groningen, Leeuwarden en Drachten. Het is een onafhankelijke opticien.

8. Oogwereld
Oogwereld is een keten van opticiens met vestigingen in het Noorden van Nederland. Namelijk in Groningen, Leeuwarden, Drachten, Sneek en Heerenveen.

9. Optiek Terhorst
Dit is een onafhankelijke opticien in Sneek.

10. Optiek Wijma
Dit is een onafhankelijke opticien in Franeker.

Dit is een top 10 opticiens van het Noorden. Uiteraard zijn er nog meer opticiens in het Noorden van Nederland die ook goed zijn, maar dit zijn bekende opticiens en daarom staan ze in de top 10 opticiens van het Noorden. Mensen denken vaak dat ze alleen met een bril terecht kunnen bij een opticien, maar eigenlijk doet een opticien heel veel. Hieronder de diensten waarvoor je terecht kunt bij een opticien.

Welke diensten biedt een opticien aan?

• Oogmetingen
Een opticien is gespecialiseerd in het meten van ogen en zo kunnen ze bepalen of je een bril of lenzen nodig hebt. Bij het meten van ogen meten ze de gezichtsscherpte, oogbewegingen en oogdruk.

• Brillen
Bij een opticien kun je terecht voor het uitzoeken van een bril. Elke opticien heeft brillen in verschillende stijlen, materialen en prijsklassen. Zo zit er altijd een bril voor jou tussen.

• Contactlenzen
Als je geen bril wilt, kun je ook kiezen voor contactlenzen. Een opticien helpt je met het kiezen van de juiste lenzen en vloeistoffen. Ook geven ze instructie over hoe je de lenzen in en uit moet doen en het onderhoud van de lenzen.

• Oogzorg
Veel opticiens bieden ook oogzorg aan. Dit is het screenen van oogaandoeningen, droge ogen verzorgen, het behandelen van rode ogen en het kiezen van de goede oogbescherming.

• Reparaties en aanpassingen
Als je bril kapot is, kunnen opticiens deze meestal repareren. Ook als de bril niet goed zit, dan kan een opticien de bril aanpassen zodat de bril goed op het gezicht past.

Opticiens doen belangrijk werk en kunnen je heel vaak goed helpen als je problemen met je ogen hebt. Niks is vervelender dan niet goed kunnen zien of last van je ogen hebben. Bezoek daarom zeker eens de top 10 opticiens van het Noorden of een andere opticien in de buurt.

Door Admin