• ma. jul 15th, 2024

Wat is een rouwdruppel?

DoorAdmin

jan 16, 2023
Rouwdruppel

Wellicht heb je nog nooit van deze term gehoord en heb je geen idee wat een rouwdruppel is. Een rouwdruppel is een statig en chic bloemstuk in de vorm van een druppel. Deze rouwdruppels worden met uiterste zorg samengesteld en de bloemen worden in groen vochtig oase gestoken, zodat ze optimaal vers en langer houdbaar blijven, vaak zelfs tot wel twaalf uur lang. Vaak worden deze mooie bloemstukken gebruikt op of rondom de kist tijdens een dienst, crematie of begrafenis.

Bloemsoorten

Wat voor bloemen je in een rouwdruppel wilt kan erg persoonlijk zijn. Allereerst is het van groot belang om te kijken of de nabestaanden of overledene speciale wensen had op het gebied van bloemen voor de uitvaart. Is dit het geval? Dan is het simpel en dien je uiteraard die wensen te volgen om op een respectvolle wijze afscheid te kunnen nemen van de overledene. Staat er niets vermeld over eventuele voorkeuren op het gebied van bloemen, dan kun je zelf een rouwdruppel samenstellen met bloemen naar keuze. Kijk samen met de bloemist wat voor bloemen qua kleur en eventuele betekenis een mooi geheel vormen en wat voor bloemsoorten er eenvoudig samengevoegd kunnen worden in een rouwdruppel.

Rouwlint en bezorging

Laat een mooi lint toevoegen aan de rouwdruppel met een boodschap of mooie herinnering aan de overledene. Zo maak je de rouwdruppel extra persoonlijk en bewijs je de overledene een prachtige laatste eer.

Bezorging

Aangezien het veel werk kost om een rouwdruppel samen te stellen is het van groot belang om een rouwdruppel tijdig te bestellen en de bloemist de kans te geven om de rouwdruppel prachtig vorm te geven. Hier kun je diverse soorten rouwstukken, waaronder rouwdruppels en rouwkransen bestellen en zelf aangeven wanneer en op welke locatie je het rouwstuk geleverd wilt hebben.

Door Admin